top of page

Zwangerschapsfotografie - de meest voorkomende vragen


Proficiat, je bent zwanger! Er is niets zo speciaal als dat kleine wonder dat in jouw buik aan het groeien is.
Wanneer?


Negen maanden lijkt misschien lang, maar voor je het weet is die tijd voorbij. En dan heb je jouw kleine spruit in jouw armen. Daarom is het belangrijk om ieder moment vast te leggen!


Maar wanneer doe ik dan best een zwangerschapsshoot? Dat doe je best rond de 31ste week van de zwangerschap. Dan kan iedereen goed jou buikje zien. En tegelijk ben je nog beweeglijk genoeg om de shoot te laten doorgaan.


 

Waar?


En waar je laat je best de shoot doorgaan? Dat hangt wat af van wat je juist wil bereiken. Normaal kan je overal jouw shoot laten doorgaan. Een mooie locatie is bijvoorbeeld de Kalmthoutse heide of rond een kasteel, park, strand...


De mogelijkheden zijn eindeloos! Als we de shoot laten doorgaan, krijg je ook automatisch toegang tot een Pinterest verzameling waar je tal van ideen kan opdoen.


 

Helemaal alleen?


Breng ook zeker jouw partner mee! Je hoeft niet helemaal alleen te staan op de foto, je mag gerust jouw partner of iemand anders meenemen. Een kleine spruit is een ervaring die je normaal niet alleen doormaakt.


Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Als er iemand niet graag op de foto staat, breng die persoon dan toch maar mee. Geluk en liefde moet gedeeld worden. De foto’s achteraf zijn dan nog zo veel beter!


 


 

Kleding?


Maar wat doe ik dan aan van kleding? Ook helemaal aan jou uiteraard! Een leuk idee is een veel te grote jurk of kleed dragen. Als er dan wat wind op komt, gaat deze mooi mee en dit geeft een zeer leuk effect op de foto.


Vermijd wel prints op jouw kleding. Dit kan namelijk de volledige aandacht trekken op de foto. Vermijd te veel make-up. Hoe natuurlijker je bent als je de shoot laat doorgaan, hoe beter. Less is nog altijd more!


Blote buik op de foto kan uiteraard altijd. Denk hierbij aan een kimono of een open blouse. Denk er aan om strepen op de huid van spannende kledij te vermijden. Dit oogt namelijk niet mooi op foto.


 

Maar ik ben geen professioneel fotomodel?


Hoe je je moet positioneren tijdens de shoot zelf wordt uiteraard zeker meegegeven. Je hoeft (maar mag uiteraard) geen poses opzoeken.


Het is de bedoeling dat je geniet van de shoot en toch even stil staat bij het feit dat een klein mensje in jouw buik aan het groeien is. Op die manier heb je achteraf de beste herinneringen niet alleen achteraf, maar ook op foto!
15 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page